top of page

Oriflame


Oriflame 1967 yılında İsveç'te kurulduğundan beri sürekli olarak kendini geliştiren ve bu anlamda birçok faydanın ortaya çıkmasına yardımcı olan Oriflame, günümüzde dünyanın dört bir yanından gelen taleplere yetişmeye çalışıyor. İnsanlara sunduğu birbirinden avantajlı fırsatlarla onların hem ürün almaları noktasında hem de aldıkları ürünlerin kaliteli olması noktasında birçok faydalanabilecekleri durumları ortaya çıkarmaktadır.

Oriflame üye ol, seçeneğinin kullanılmasıyla başlayan fırsatlar dünyası her geçen gün daha büyümeye ve bu sayede daha faydalı olmaya devam ediyor. Oriflame, birçok noktadan incelendiğinde büyük yararları ortaya çıkaran bir sistem olarak kabul edilmektedir. Özellikle ürünlerini alırken kar etmeye başlayabileceğiniz gibi ürün satışı gerçekleştirerek de kar elde edebiliyorsunuz. Bu sistemi sayesinde özellikle dünya genelinde hızlı yayılarak birçok bölgede aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu durum insanların ürün satın alma durumlarında Oriflame sistemini kullanmalarını sağlarken aynı zamanda bu sayede de birçok anlamda kar elde etmelerine olanak sağlamaktadır.

Bu ürünleri satarak gelir elde edebilmek için Oriflame kayıt işlemini gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. Kayıt işlemi yaptıktan sonra Oriflame firmasının her ay düzenli olarak yayınladığı dergileri inceleyerek hem kendi ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilir hem de bu ürünleri çevrenizde ki insanlara satabilirsiniz. Bu sayede hem kendi ihtiyacınızı karşılamış olacak hem de herhangi bir sermaye ortaya koymak zorunda kalmadan satış yapmaya başlayabileceksiniz. Dergilerin her ay farklı ürünlerle çıktığı ve her aya özel indirimler ve kampanyaların yapıldığı bilinmektedir. Bu durum aynı zamanda normalde zaten uygun fiyatlı olarak satın alabileceğiniz ürünleri daha cazip bir hale getirebilecektir.


oriflame
oriflame


Oriflame üyelik, aşamasını tamamladıktan sonra ilk olarak size gönderilecek olan dergiden ürünleri seçebilirsiniz. Çoğu zaman ilk üyelik satın alma işlemlerinde oldukça cazip fırsatlar sunulmaktadır. Bu hem sisteme alışmanız hem de ne kadar karlı bir işlem olduğunu anlayabilmenizi de sağlayacaktır. Bununla birlikte her ay düzenli olarak sipariş oluşturan kişiler içinde birçok fırsat sunulmaktadır. Ayrıca sistemi kullanarak hem kendiniz için hem de çevrenizdekiler için uygun fiyatlara kaliteli ürünler temin edebilme fırsatı da elde etmiş olacaksınız.

Oriflame üyelik sistemi sayesinde hem kendiniz hem de çevrenizde ki insanlara faydalı olabilirsiniz. Sistemin işlemesi oldukça kolay ve pratik bir şekilde gerçekleşmektedir. Öyle ki kolaylıkla ürün temin edilirken aynı zamanda kaliteli ürünlere de sahip olacaksınız. Bu sayede hem ihtiyacınız olan ürünleri elde ederken hem de satış yapabileceksiniz.

Oriflame, İsveç'te kurulduğu ilk günden beri hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. İnsanların uygun fiyatlara kaliteli ürünleri elde edebilmesi için birbirinden farklı seçenekler sunarak hem zengin içeriğe hem de uygun fiyatla ürünlere sahip olmanızı sağlıyor. Oriflame kayıt işlemini tamamladıktan hemen sonra kazanmaya başlayabilirsiniz. Özellikle şunu bilmelisiniz ki satın aldığınız her üründe kazanmış olacaksınız. Bu durum ilk olarak satın alma işlemiyle başlayacaktır. Özellikle zaten almak durumunda olduğunuz ürünleri Oriflame üzerinden satın alarak hem daha kaliteli ürün elde etmiş olacak hem de piyasa fiyatının çok altında satın alma işlemi yaptığınız için paranızın büyük bir kısmı cebinizde kalmış olacaktır.

Ayrıca Oriflame firmasının üyelerine özel sunmuş olduğu avantajlı fiyatlardan ve birbirinden özel kampanyalardan da faydalanarak çok cazip fiyatlara ürünleri satın alabileceksiniz. Ayrıca bu ürünleri farklı kişilere satarak da gelir elde edebilirsiniz. Satın alma işlemlerinde, dergi de yer alan fiyatlardan satış yapacak fakat firmaya ödeme yaparken daha uygun bir ödeme yapacağınız için arada ki farkı kar olarak cebinize koymuş olacaksınız. Bu sayede sadece kendi ihtiyaçlarınızı karşılamakla kalmayıp aynı zamanda satış yaparak da kar elde etmeye başlamış olacaksınız. Öyle ki ne kadar çok satış gerçekleştirirseniz o kadar kar elde edeceğiniz için bu sistemi kendiniz için bir iş kolu olarak değerlendirmeniz mümkün olacaktır.

Zaten birçok kişi bunu kendi işi olarak kabul edip çalışmalarını bu yönde gerçekleştirmekte ve ciddi kazançlar elde etmektedir. Ayrıca Oriflame üye olma aşamasından sonra ürün satışı yapmak gibi bir zorunluluğunuz bulunmuyor. Sadece kendi ihtiyaçlarınızı da almanız yeterli olacak ve bu sayede de kazanç elde edebileceksiniz. Fakat satış yapmaya başlarsanız aile bütçesine ek gelir getirerek katkıda bulunmanız mümkün olacaktır.


Jonas af Jochnick ve Robert af Jochnick kardeşler ve onların yakın arkadaşı olan Bengt Hellsten'in girişimleri ile 1967 yılında İsveç'te kurulan Oriflame Holding AG, günümüzde en fazla tercih edilen kozmetik markalarından birisi olmayı başarmıştır. Kurulduğundan kısa bir süre sonra piyasaya oldukça büyük bir etki oluşturan Oriflame, kurulduğu günden 2015 yılının ortalarına kadar "Oriflame Cosmetics S.A." ismiyle bilinmekteydi. Günümüzde dünyanın en büyük kozmetik grubu olmayı başarmakla birlikte dünya genelinde 3 milyondan fazla bağımsız satış gücüne sahiptir. Cilt bakımı ve kozmetik sektörüne yeni bir soluk getirerek piyasaları domine eden Oriflame, her geçen gün büyümeye devam etmektedir.



oriflame
oriflame

Yeni Satış Yöntemleri

Oriflame'in bu kadar hızlı büyümesi ve dünya genelinde kabul görmeyi başaran bir firma olmasının en büyük nedenlerinden birisi de kurucularında bulunan girişimcilik ruhudur. Kaliteli ürünleri oldukça akıllı bir satış stratejisiyle birlikte insanlara kabul ettirmeyi başarmışlardır. Bu kapsamda incelendiğinde Oriflame için 1970 yıllarının sonları, oldukça önemli bir sürecin başlangıcı anlamına gelecekti. O yılın Ağustos ayında firma ilk kataloğunu çıkarmıştı.

Firmanın çıkardığı bu ilk katalog sayesinde birebir satış imkanı oluşurken aynı zamanda daha fazla insana ulaşabilme imkanı elde edilmiş oldu. Yayınlanan bu ilk katalog ise firmanın kuruluşunda yer alan kardeşlerden Robert tarafından tasarlanmıştır. Ürün kataloğu olarak tasarlanan bu dergi toplamda 1000 adet basılmıştır. Yayınlandığı dönemde oldukça ilgi görmesi ve halk tarafından kabul edilmesi ile birlikte firmanın bu uygulaması bir gelenek haline gelmiş ve günümüze kadar uygulanmaya devam etmiştir.

Tender Care ile Hızlı Yükseliş

1970'ler, Oriflame için gerçekten yükselişe başlama dönemi olarak kabul edilmektedir. İlk kurulduğu yıllarda yeni kurulan bir firma olarak bu kadar büyük etki oluşturacağı beklenmeyen firma adeta fırtına gibi esmeye başlamıştı. Firma belki de en iyi ürün çıkışını da bu yıllarda yapmıştı. O yıllarda piyasaya sürülen Tender care, kısa süre içinde neredeyse herkes tarafından kullanılmaya başlanmıştı. İlk defa bir göz kremi olarak satışa sunulan ürün, çok kısa bir zaman dilimi içinde yatıştırıcı ve nemlendirici özellikleriyle insanlar arasında ünlü oldu. Öyle ki o dönemde Tender care’yi kullanmayan hiç kimse yoktu diyebiliriz.

Özellikle kuru cilt üzerinde oluşturduğu muhteşem etki ile herkesi şaşkınlığa uğratmıştı. Kuru cilde sahip olanların bu ürünü kullanmaya başlaması ve gördükleri etki ile birlikte sürekli kullanmaya devam etmeleri aynı zamanda firma içinde büyük bir dönüşümün başlangıcı olacaktır. Aynı zamanda Tender care içinde oldukça iyi bir sürecin başlangıcı olan bir döneme girilmiş oldu ve yapılan çalışmalarla birlikte günümüze kadar gelmeyi başaran balm halini aldı. Şuanda belki de Oriflame’in en fazla satılan ürünleri arasında yer almakla birlikte yıllık 40 milyon adetin üzerinde bir satış hacmine sahip olduğu ifade edilmektedir.

Borsaya Giren İlk Yabancı Şirket

Oriflame'in hızlı yükselişi 70'lerde olduğu gibi 80'li yıllarda da devam etti. 1982 yılına gelindiğinde firma Londra Borsası'na girmeyi başardı. Bu başarı aynı zamanda dünya genelinde tanınmasına ve belki de günümüze kadar gelen sürecin başlamasında en etkili dönemlerden birisi olmuştur. Oriflame, Londra Borsası'na girerek aynı zamanda borsaya giren ilk yabancı şirket olma özelliğini de kazanmış oldu. Bu özellikle birlikte büyümeye ve tanınmaya da devam etti.


Oriflame ile Ev Kadınlarına Ek Kazanç

Günümüzde insanların geçim konusunda yaşadığı sıkıntılar, ek işler yapma noktasında bir zorunluluğu ortaya çıkarmıştır. Sadece bir işte çalışarak hayatını yaşamaya çalışan insanlar, oldukça büyük sıkıntılarla karşılaşabileceği için aynı zamanda birçok farklı alanlarda ek iş bulma arayışına girmektedir. Bununla birlikte ev kadınlarının da bu noktada hem eşlerine hem de aile bütçesine katkı sağlamak için bir arayışa girdiği bilinmektedir. Bu durumda ev kadınlarının hem yorulmamaları hem de yapacakları işi severek yapmaları adına, Oriflame firması çok büyük bir atılım yaparak onlara yardımcı olmuştur.

İsviçre menşeili bir firma olmasına rağmen dünyanın tüm bölgelerinde aktif bir şekilde ürünleri kullanılan Oriflame, ülkemizde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu ürünler içerisinde kadınlara ve erkeklere özel cilt bakımı ve kozmetik ürünleri bulunmakla birlikte, özellikle kadınların ihtiyacı olan tüm ürünleri kolaylıkla elde edebilmeleri mümkündür. Bu durumun oluşması sayesinde ev kadınları içinde ek kazanç elde edebilmeleri mümkün olmuştur. Oriflame, her ay düzenli bir şekilde ürün katalogları yayınlayarak satışa sunduğu ürünleri tanıtmaktadır. Bu sayede insanlar bu kataloglar üzerinden ihtiyaçları olan ürünleri seçerek satın alabilmektedir. Peki, bu durumda ev kadınlarının ek kazanç elde edebilmeleri nasıl mümkün olacaktır?

Ev Kadınları Nasıl Para Kazanacak?


Ev kadınlarının kazanç elde edebilmesi için Oriflame'ın uzun yıllardır kullandığı sistem oldukça başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Bu sistem içerisinde her ay düzenli bir şekilde yayınlanan kataloglar üzerinden ürün satışı gerçekleştirerek kar elde etmek amaçlanmaktadır. Bu noktada Oriflame'ın kataloglar yardımıyla fiyatlandırdığı ürünleri bulunduğu bölgedeki insanlara tanıtarak, göstererek ya da kendi kullandığı ürünleri tavsiye ederek onların da satın almasına yardımcı olacaklardır. Bu ürünlerin hem Oriflame markası altında üretiliyor olmaları sayesinde kalite hususunda herhangi bir sıkıntının ortaya çıkmaması garanti altına alınırken aynı zamanda piyasadaki çok yüksek meblağlara satılan ürünlerle eşdeğer olan nu ürünleri, çok daha uygun fiyata satın almaları mümkün olacaktır.

Bu durumda birçok kişi piyasadaki yüksek fiyatlı ürünler yerine daha kaliteli fakat daha uygun fiyatlı olan bu ürünleri satın almak isteyecektir. Ev kadınları bu satışları, yayınlanan kataloglar üzerinden gerçekleştirdikten sonra Oriflame üzerinden sipariş geçeceklerdir. Bu sipariş geçme aşamasında Oriflame'ın bayilerine özel olarak indirimli fiyatlar üzerinden hesaplama yapması söz konusu olacağı için aradaki fark, satışı yapan ev kadınına kalacaktır. Bu sayede ev kadınlarının dergi üzerinden yaptığı satış miktarlarının daha altında bir tutarı firmaya ödeme yapmaları sağlanarak aradaki ortaya çıkan fiyat farkı hem kendileri için hem de aile bütçesi için ek bir gelir olarak yazdırmış olacaktır.


Ne Kadar Çok Satış O Kadar Çok Gelir!

Bununla birlikte yaptığınız satış performanslarına bağlı olarak size özel kampanyalarında ortaya çıkması mümkündür. Bu sayede belirli kriterleri tamamlamış olan ya da aktif çalışan tüm üyeler için birçok farklı fırsatlar ortaya çıkacaktır. Böylelikle sadece bir ürün satın alabileceğiniz ücret karşılığında daha fazla ürünü satın alabileceksiniz. Çoğu zaman belli tutarda sipariş geçmeniz karşılığında da birçok ürün tarafınıza hediye olarak gönderilecektir. Bu aşamada gönderilen hediye ürünü dilerseniz kendi ihtiyaçlarınız için kullanabilecek, dilerseniz de o ürünün de satışını gerçekleştirerek kar elde edebileceksiniz.

Bu noktada daha fazla kar elde etmek de sizin elinizde olacaktır. Sadece yaşadığınız bölgedeki arkadaşlarınıza satış yaparak kâr elde edebilecekken daha fazla kişi ile iletişime geçerek bu kar oranını daha yüksek meblağlara çıkarmanıza mümkündür. Bu durumun en avantajlı tarafı ise ek gelir elde etme sırasında herhangi bir sermaye ihtiyacınızın olmayacak olmasıdır. Bu durumda ürünlerin temini ya da katalog basımı için herhangi bir ücret ödemeyeceğiniz gibi aynı zamanda firmanın reklamlarından da yararlanacağınız için ürünlerin tanıtımı amacıyla herhangi bir reklam çalışmasını da yapmanız gerekmeyecektir.

Ayrıca belirli bir bölgede işyeri açma zorunluluğunuz da olmayacağından dolayı herhangi bir giderin olması söz konusu olmayacaktır. Bu sayede sadece Oriflame firmasına ait kataloğu temin ederek hızlı bir şekilde ve kesintisiz olarak kar elde etmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca yeni üye olanlar için birçok yeni avantajın da sunulacağı ve yeni üye olanlara özel fiyatlandırmaların yapılacağını da aklınızda bulundurmalısınız. Böylelikle daha ilk satışınızı gerçekleştirme anından itibaren para kazanmaya başlamış olacaksınız.

Oriflame İnternet'te Yerini Alıyor

90'lı yılların sonu ile 2000'li yılların başları aynı zamanda teknolojik anlamda da büyük gelişmelere sahne oldu. Öyle ki birçok yenilik ve gelişme bu dönemde yaşanmakla birlikte aynı zamanda yeni koşulların da ortaya çıkmaya başladığı ifade edilmektedir. Özellikle İnternet kullanımı ve buna bağlı olarak mevcut durumda ki firmaların bu alanda boy göstermeye başlamasıyla birlikte İnternet'in artık çok büyük bir silah olacağı da anlaşılmaya başlanmıştı. Bu koşullar altında Oriflame da kendisini hem geliştirmek hem de zamana ayak uydurabilmek adına yeni altyapı çalışmalarına girmeye başlamıştır.

Dünya Çocuk Vakfı

Oriflame firma olarak ekonomik anlamda katkı sağlarken aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaya başlamıştır. Özellikle kurulduğu günden beri yaptığı sosyal çalışmalarla birlikte toplum içinde ki sorumluluğunu üstlenmeye gayret etmeye devam etmektedir. Bu kapsamda 1999 yılında İsveç Kraliçesi Silvia ile birlikte Dünya Çocuk Vakfı’nı kurmayı başarmıştır.

Dünya Çocuk Vakfı, toplum içinde yer alan ve yardıma muhtaç ya da unutulmuş çocuklara destek olmak amaçlayan ve özellikle kız çocukları üzerinde yoğunlaşan bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu vakıfla birlikte sokakta yaşamak zorunda olan çocukları, sosyal kurumlarda hayatlarına devam eden çocuklar, genç anneler ve cinsel istismara uğramış çocuklara destek olunmaktadır. Aynı zamanda bu kişilerin yeniden sağlıklı bir birey olmalarına ve topluma geri kazandırılmasına yardımcı olunmaktadır.

Dünya standartlarındaki AR-GE

Oriflame, ürünlerinin tamamıyla dünya standartlarında olması konusunda oldukça hassastır. Bu kapsamda tüm çalışmalarında olduğu gibi özellikle ürünlerin üretim aşamalarında gerekli önlemlerin alındığı bilinmektedir. 2008 yılında yapılan yeni bir çalışmayla birlikte İrlanda'nın Bray bölgesinde yer alan Oriderm bölümü açıldı. Bu bölüm oldukça önemli bir hamle olarak değerlendirilmekle birlikte aynı zamanda firmanın da teknolojiye verdiği önemin bir göstergesi halini almıştır.

Oriderm bölümü, Araştırma ve Geliştirme Merkezi olarak hizmet vermekle birlikte aynı zamanda Oriflame ürünlerinin gerçek insanlarla test edilip gerçek sonuçlarını görmeye yardım eden bir merkez halini almıştır. Bu çalışma aynı zamanda ürünlerin kalitesi konusunda oldukça büyük sonuçların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Özellikle müşteri memnuniyeti noktasında firmanın büyük gelişmeler sağlamasına yardımcı olarak bir dünya markası halini almasında oldukça etkili olmuştur.

Oriflame Günümüzde Kazandırmaya Devam Ediyor


Oriflame’in bu gelişme süreci günümüze kadar devam etmiş ve firma yaptığı yatırımlarla birlikte gelişmeye devam etmektedir. Özellikle insanların bağımsız olarak kendi kazançlarını da sağlayabilecekleri bir sistem kurularak hem firmanın ürünlerinin satılması hem de bağımsız çalışanlarının kendileri için kazanç elde etmeleri sağlanmaya başlanmıştır. Ayrıca bu bağımsız kişilerin ürün satışı yapmak zorunda olmamaları sayesinde birçok kolaylık da sağlanmış olmaktadır. Öyle ki, kişi sadece kendi ihtiyacı olan ürünleri satın alarak dahi kara geçebilmektedir. Bunun yanında ürünleri aldığı fiyatın üzerinde satarak kar da elde etmiş olacak ve aile ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır.

bottom of page